Sol og varme, dykkeroplevelser, eksotisk shopping. Der er noget for enhver smag i de to egyptiske feriebyer Sharm el Sheikh og Hurghada, der lige nu tilbydes til favorable priser.

Her er 10 grunde.

1. Billige billetter
Hvis du kan tage en hurtig beslutning og rejse i maj eller juni, kan du lige nu få flybilletter direkte til Sharm el Sheikh og Hurghada fra København og Billund for 1.895 kr. pr. person på www.amisol.dk

2. Sol og varme
Sommeren i Egypten er i fuld gang. I juni er temperaturen over 30 grader i gennemsnit. Badevandet er også lunt, omkring 25 grader, så hvis du sukker efter sommer, er den kun fem timers flyvetid væk.

3. Paradis for dykkere
Rødehavet er et spændende område at udforske under overfladen, både for erfarne dykkere og nybegyndere. Her er koraler og farvestrålende fisk og hvis du er heldig: skildpadder, hammerhajer og meget andet. De fleste dykkercentre tilbyder også god snorkling.

null

4. Ørkensafari
Du kan ride på kameler eller køre på en firehjulet motorcykel (en quad bike) gennem ørkenen på alt mellem fire og tretten timers udflugt i sanddynerne fra Sharm el Sheikh. Undervejs får du te eller en frokostanretning i beduintelte og en garanteret betagende udsigt.

null

5. Besøg basaren
Der er flere basarer omkring Sharm el Sheikh og Hurghada. Nogle er mest beregnet for turister med souvenirs, andre er mere lokale og har tæpper, små møbler, messingting og måske både æsler og kameler. Husk, at det er kutyme at prutte om prisen.

null

6. Nabq parken
Lidt nord for Sharm el Sheikh ligger Nabq, der er et uspoleret ørkenområde med et rigt fugleliv. Smukt og anbefalet på både tripadvisor.dk og lonelyplanet.com.

7. Svøm med delfiner
I Hurghada kan du se hvalrosser, søløver og delfiner optræde, og selv tage en svømmetur med de legesyge delfiner i Dolphin World.

8. Egyptisk tidsrejse
Sharm el Sheikh er en gammel fiskerby og ligger kun et par timers kørsel fra mosesbjerget med det smukke Sankt Katharina Kloster (fra 527 f. kr.). Hurghada derimod er en moderne by, der blev dannet i det 20. Århundrede og især er vokset siden 1980’erne.

9. Fest og farver
Mavedans? Vandpibe? Diskomusik eller en jordbærmilkshake? Du kan få det hele lige til den lyse morgen. Det er kun et spørgsmål om, hvilken fest, du vil have!

10. Afslapning
Måske er det, du trænger mest til, at blunde under en parasol og få alle måltider serveret uden at skulle løfte en finger. Se muligheder i flere prisklasser for all inklusive i Sharm el Sheikh på http://www.amisol.dk/rejser/egypten/sharm-el-sheikh/ og Hurghada på http://www.amisol.dk/rejser/egypten/hurghada/

Alt er roligt.

Udenrigsministeriet gav allerede i februar grønt lys for rejser til Sharm el Sheikh, hvor sikkerheden i lufthavnen er forbedret betydeligt, siden sidste års terrorulykke, der betød et øde forår i 2016 for det ellers så populære feriested.